Meslek Yüksekokulumuz %100 Doluluk Oranına Ulaştı

Meslek Yüksekokulumuz %100 Doluluk Oranına Ulaştı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Hisarcık Meslek Yüksekokulu, 2023 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) yerleştirme sonuçlarına göre kontenjanlarında %100 doluluk oranına ulaştı.
Hisarcık Meslek Yüksekokulu’nun 7 ön lisans programına  (Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri, Tapu ve Kadastro, İş Sağlığı ve Güvenliği, Bankacılık ve Sigortacılık, İnsan Kaynakları Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Lojistik) 287 öğrenci yerleştirildi.
Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Burak Kavaslar yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Hisarcık Meslek Yüksekokulu, programlarında %100 doluluk oranına ulaşmıştır. Bu sene “Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri” ve “İş Sağlığı ve Güvenliği” programlarımızı liselerinde okul birincisi olan öğrencilerimiz de tercih etti. Ayrıca YÖK’ün bu sene ilk defa uyguladığı 34 yaş üstü kadın vatandaşlarımıza ayırdığı kontenjanlarımızdan da 3’üne yerleştirme yapıldı. Toplamda 287 öğrencimiz Meslek Yüksekokulumuz programlarına yerleşmiş oldu. Sonuçların Üniversitemize, Meslek Yüksekokulumuza ve İlçemize hayırlı olmasını diliyorum. Hisarcık Meslek Yüksekokulunu tercih eden ve yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyorum.
Meslek Yüksekokulumuzun dinamik, çağdaş, öğrenci dostu akademik ve idari personeli olarak yerleşen tüm öğrencilerimizi Meslek Yüksekokulumuza bekliyoruz. “Bankacılık ve Sigortacılık” programımıza yerleşen öğrencilerimiz için 3+1 (İşletmede Mesleki Eğitim) uygulamasını geçen sene başlatmıştık. Bu sene de aynı programda devam ediyoruz. Program öğrencilerimiz iki yıllık eğitimlerinin ilk 3 dönemini Meslek Yüksekokulumuzda geçirecek son 1 dönemlerini ise programlarıyla alakalı işletmelerde/kurumlarda geçirecektir. Bu da öğrencilerimizin eğitim hayatları bitmeden işi yerinde öğrenmelerini sağlayacak ve kariyerlerinde büyük bir avantaj sağlayacaktır. Okulumuzu yeni kazanan öğrencilerimiz, internet sayfamızı ve resmi sosyal medya hesaplarımızı takip etsinler, geçmiş yıllarda okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin şu an neler yaptıkları ile ilgili bilgileri oralarda bulabilirler. Mezunlarımızın nerelerde çalıştıkları veya DGS ile hangi lisans programlarını kazandıklarını inceleyebilirler.
Tüm yerleşen öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, üniversite hayatlarında başarılar diliyorum.”

Son Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, Cuma