Meslek Yüksekokulumuz Öğrencilerinden Ng Kütahya Seramik Teknik Gezisi

Meslek Yüksekokulumuz Öğrencilerinden Ng Kütahya Seramik Teknik Gezisi

Hisarcık Meslek Yüksekokulu NG Kütahya Seramik Teknik Gezisi

04 Mayıs 2018 Cuma günü Hisarcık Meslek Yüksekokulu, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencileri, MYO Müdürümüz Ahmet DANIŞ, Müdür Yardımcımız Arif Emre ŞEN ve Öğr. Gör. Yeter AKKAYA eşliğinde NG Kütahya Seramik fabrikasında teknik gezi gerçekleştirilmiştir.

İlk olarak saha girişinde öğrencilerimize ilgililer tarafından baret, iş elbisesi, mikrofonlu kulaklık ve çelik ayakkabılar gibi Kişisel Koruyucu Donanımlar verilmiştir.

Sahada öğrencilerimize anlatım ve rehberlik gerçekleştiren Polisaj Sorumlusu İsmail YILDIZ, İş Sağlığı Uzmanı ve Maden Mühendisi Süleyman GÖNEŞ, İş Sağlığı Uzmanı ve Teknik Öğretmen Metin BEKTAŞ, Çalışan Temsilcisi Hasan Hüseyin DURAK tarafından 2. OSB NG Granit Fabrikası 120*240 cm büyük ebat üretim hatlarında (hammadde, masse hazırlama, pres, sırlama, fırın, paketleme üniteleri) devam etmekte olan çalışmalarla ilgili genel bilgiler ve sahada uygulanan iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili genel bilgiler ve fabrika ortamında çalışacak iş sağlığı ve güvenliği uzmanında olması gereken vasıflar üzerinde durulmuştur.

Teknik gezi sonunda toplantı salonunda İSG uzmanı Süleyman GÖNEŞ tarafından öğrencilerimize iş sağlığı ve güvenliği konularında, öğrencilerimize yol gösterecek yaşanmış hikayeler, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tehlike ve risklerin tespit edilmesi-önlemlerin alınması, makine ve tezgahlara gerekli koruyucuların güvenliği sağlayacak şekilde yerleştirilmesi, uygulanan çalışma usulleri, kişisel koruyucu donanımlar, işyerinin tertip, düzen ve temizliği gibi konularda bilgilendirme toplantısı soru-cevap şeklinde gerçekleştirilmiştir.

Katkılarından dolayı NG Kütahya Seramik Müdürlüğüne ve personeline teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2018, Cumartesi