Meslek Yüksekokulumuzda Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Meslek Yüksekokulumuzda Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Hisarcık Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde düzenlenen Hisarcık Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Hisarcık Kaymakam V. Muhammet Samet Bahar, Hisarcık Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Öğr. Gör.  Burak Kavaslar, protokol üyeleri, akademik ve idari personelimiz ile mezun adaylarımız ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Okul bahçesindeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Burak Kavaslar, 1994 yılında 100 öğrenciyle akademik hayatına başlayan Meslek Yüksekokulunun halen Lojistik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İnsan Kaynakları Yönetimi, Bankacılık ve Sigortacılık, İş Sağlığı ve Güvenliği, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri, Tapu ve Kadastro programları olmak üzere toplam 7 program ile eğitim-öğretim hayatına devam ettiğini söyledi.

Müdür Kavaslar, “Meslek Yüksekokulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda 368’i ders kayıtlı olmak üzere toplam 723 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır. Öğrencilerimizden 150’si ise bu dönem mezun olacaktır. Bilindiği gibi geçen sene Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünü milletçe coşkuyla kutladık. Bu anlamda sizler de Cumhuriyetimizin yeni Yüzyılının ilk mezunlarısınız. Bu önemli motivasyonla Cumhuriyetimize yakışır işler yapacağınıza eminim. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi.

Katılımcılara hitap eden Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise, şu ifadeleri kullandı:

“Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak Türk tarihindeki en önemli zaferlerden birinin adı olan çok önemli bir ismi taşıyoruz. Buradan mezun olan öğrencilerimizin de gittikleri yerde bu ismin şanına yakışır şekilde çalışmalarını ve bu ismi taşımanın gururunu hissetmelerini istiyorum. 

Kıymetli aileler, bugün sizin için heyecan ve mutluluk günü. Evlatlarınızı bir süre için bize emanet etmiştiniz. Şimdi evlatlarınızı alanlarında uzman yetişmiş akademisyenlerimizden aldıkları eğitimle donanımlı insanlar olarak mezun ediyor ve sizlere yeniden teslim ediyoruz. Bu mezuniyet asla bir son değil. Sizlere ve öğrencilerimize kapılarımız her zaman açıktır. Biz büyük bir aileyiz. Bugünkü mezunlarımız artık bizim meslektaşlarımız ve bu ülkeye hizmet etmeye hazır bireylerdir.

Değerli konuklar, bugün Filistin'de yaşananlara değinmeden geçmemiz mümkün değil. Başta Filistin olmak üzere dünyanın başka yerlerinde devam eden insanlık suçlarının son bulmasını diliyorum.

Değerli öğrencilerim, Yarınlar sizindir. Yolunuz açık olsun. Mezuniyetiniz kutlu olsun!”

Protokol konuşmalarının ardından Meslek Yüksekokul düzeyinde ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilerine ödülleri verildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından öğrencilerimiz mezuniyetlerini kep atarak kutladılar.

Son Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2024, Perşembe