Tapu ve Kadastro Programından Eti Maden Emet Bor İşletme Müdürlüğüne Ziyaret

Tapu ve Kadastro Programından Eti Maden Emet Bor İşletme Müdürlüğüne Ziyaret

Meslek Yüksekokulumuz Tapu ve Kadastro Programı öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz, Eti Maden Emet Bor İşletme Müdürlüğüne teknik gezi gerçekleştirdi.

27.05.2024 tarihinde Meslek Yüksekokulumuz Tapu ve Kadastro Programı öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz, Eti Maden Emet Bor İşletme Müdürlüğüne haritacılık faaliyetlerini sahada birebir gözlem ve deneyimleme amacıyla teknik gezi gerçekleştirmiştir.
Teknik gezi sırasında öğrencilerimize Meslek Yüksekokulumuz Tapu ve Kadastro Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Fadim Koç ve Öğr. Gör. Sezer Çetin eşlik etmiştir. Gezi kapsamında kurum hakkında genel bilgilendirme semineri, madencilik sahasında haritacılık faaliyetlerinde kullanılan ölçme aletlerinin tanıtımı, kurulumu ve kullanımı işletme yetkilileri tarafından anlatılmıştır. Gezi sırasında ölçme aletlerinin koruma ve kullanımında dikkat edilecek hususların üzerinde durulmuş ve işyerlerinde ölçüm sırasında karşılaşılabilecek zorluklar aktarılmıştır. Bu zorlukların çözümü için öğrencilerle istişare edilmiştir. Ölçülecek alanın durumuna göre ölçme aletlerinin seçimi hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir. Sahadan örnek detay alım noktaları belirlenmiş ve bu noktalar üzerinden konum verisi ile alım ve aplikasyon uygulamaları anlatılmıştır. Sahadan alınan örnekler dijital olarak da farklı uygulamalar üzerinden işlenebilirliği hakkında bilgi verilmiştir.
Teknik gezinin planlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen Öğr. Gör. Fadim Koç ve Öğr. Gör. Sezer Çetin’e, ulaşım desteği veren Hisarcık Belediyesine, Sayın İşletme Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Savaş’a, Harita-Kadastro Tek. İsmail Dibekoğlu’na, Harita Müh. Hilal Kıyak’a, Baş Topograf Ali Gündüz’e, Baş Topograf İsmail Hakkı Köftücü’ye ve Topograf Ercan Karaşallı’ya teşekkürlerimizi sunarız.

Son Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2024, Çarşamba