Meslek Yüksekokulumuz Öğrencilerinden Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (Kutso) Ziyareti

Dumlupınar Üniversitesi Hisarcık Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencilerinden oluşan bir grup Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı İsmet Özotraç’ı ziyaret ederek söyleşi gerçekleştirdi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı İsmet Özotraç soru cevap şeklinde geçen söyleşide özetle öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“ En zor olan kişinin kendisinden bahsetmesi 1946 yılında Kütahya’da doğdum. İlk Orta ve lise eğitimimi Kütahya’da tamamladım. 1970 yılında Eczacılık fakültesini bitirdim. Ticari bir aileden geliyorum Bu nedenle ticaret hayatıma başladım. Tek kardeşim ve iki evladım var. Biri hekim diğeri şehir planlamacısı doktorasını yapıyor. Dedem beni daha küçükken omzunda sabah erken saatlerde iş yerine götürürdü. Ortaokul lise yıllarında hayatı öğrenmek için eski kabzımallık yeni tabiriyle sebze komisyonculuğu yapıyorduk çalıştım lütfen işten kaçmayınız. İlk torun olmama rağmen acımadılar hiçbir zaman yüksünmedim. Kendinize güvenin ama kompleksli olmayın. Bizim zamanımızda liseyi bitirirken olgunluk imtihanı vardı. Hem yazılı hem sözlü idi. Felsefe dersinin sözlüsünden kalınca amcama rica ettim. Matematik hocamızın yazıhanesi vardı. Okul yolunda, öğrenciler geçiyor. Niyetim matematik öğrenmek arkadaşlar gitmişler bende kibrimi kırmak için herkesin geçtiği sıralarda camları sildim kompleksimi kırdım. Hayata hazır olmak gerektiğini düşünüyorum. Üniversite yıllarımda boş zamanlarımda kütüphanelerden çok faydalandım. Konferansları kaçırmazdım. Bunlara vakit ayırmak gerektiğine inanıyorum. Amatör futbol oynuyordum. Maçları kaçırmamaya dikkat ederdim. Sosyal aktiviteleriniz olmalı diye düşünüyorum. Her fikre açık olmalısınız.Her kaynaktan fikri esiri takip etmeli. Bizim dönemde okuduğu gazeteye, kulağındaki küpeye, saçına sakalına göre ayrıştırıldınız. Şükür o dönemler kalmadı. Birlik olmalıyız. Benim en büyük pişmanlığım kardeşin kardeşi ile geçinemediği bir dünyada 10 ortak 33 yıl şirketlerimiz oldu ortaklığımızı 30 dakikada nihayetlendirdik.Keşke kurumsallaşabilseydik diyorum daha farklı olurduk diye düşünüyorum. Çok kıt bütçe ile sahip olduğum öğrencilik yıllarımdaki kütüphanem şimdi yok, Mutlaka gazete okuyunuz, köşe yazarlarını takip etmeli alt yapınız hazırlamanız, aklınızı kullanmanız, için çok faydalıdır. Hayata çok pencereden bakınız.  Tek pencereden bakmamak gerekir. Gençler Türkiye’de yetişen değerlerimiz ve hocalarımızın değerlerini bilelim. Finlandiya eğitim sistemi ve kurtuluşu hakkında bir kitap olan Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını okuyunuz derim.Hatta Tekrar tekrar okumanın size farklı değerler kazandırabilir.

Kültürel temel taşları olarak Dilinizi koruyun, Dinimizi doğru kaynaklardan öğreniniz birde tarihinizi öğreniniz. En tehlikeli şey bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır. Tarih konusunda Yakın tarihi özellikle okumanızı tavsiye ederim. Tarih okumazsanız bugünkü gelişmeleri anlayamaz yorumlayamazsınız. Önce Türkiye’yi sonra Dünya’yı gezmenizi tavsiye ederim. Görmek ve gezmek çok önemli hayat ile ilgili çok ufuklar açacaktır. Unutamadığım bir anımı paylaşmak isterim.Anadolu insanı Bilge Ahlaklı, Erdemlidir. Bir yaşlı amca ilaç almaya geldi. 11 lira tuttu sanırım.Para üstü verirken 1 lira varmı zahmet olmazsa dedim. Ne dedi biliyor musunuz. Ne zahmeti Rahmet olsun İnşallah dedi. Bu bilinç bizim kültürümüzde var. İşe alımlarda dikkat edeceğim husus konusunda ahlaklı dürüst olmasın bakarım. Tabi hepimiz böyle olmalıyız farklı bir durum düşünülemez.

Nihat Sami Banarlı’nın Türkçe’nin sırları kitabını mutlaka okumanız tavsiye ederek sizlere hediye olarak vermek istiyorum.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı İsmet Özotraç ziyareti ve söyleşine Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Ahmet Danış, Müdür Yardımcımız Arif Emre Şen, Basın Temsilcisi ve Meslek Yüksekokulumuz Mezun ve Kariyer Merkezi Koordinatörü Hüseyin Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. Ahmet DANIŞ söyleşi sonunda Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı İsmet Özotraç’a günün anısına saat takdim etti.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2018, Çarşamba