Yüksekokulumuz Öğr. Gör. Ahmet Özkan Kabul Ziyaretinde Hazır Bulundu

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un Genel Sekreteri Duisen KASSEİNOV, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi GÖREN’i Ziyaret Etti. Bu ziyaret sırasında Siyaset Bilimi ve Uluslararası Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin İNAÇ ve Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi Ahmet ÖZKAN’da hazır bulundu.

Dumlupınar Üniversitesi’nin TÜRKSOY’la aynı yılda kurulduğunu belirten ve DPÜ’ye hayranlığını gizlemeyen Sayın KASSEINOV, Türk dünyasının engin kültür coğrafyasına yeni ufuklar kazandırma noktasında Dumlupınar Üniversitesiyle çalışmaktan keyif duyacağını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, mevzu Türk dünyasıysa üniversitenin her türlü katkı ve işbirliğine hazır olduğunu ve bu işbirliğinin kurumsal altyapısının en kısa sürede hazırlanacağını müjdeledi.

Bu ziyaret sırasında Hisarcık Meslek Yüksekokulu’muzdan törene katılan Öğr. Gör. Ahmet ÖZKAN, TÜRKSOY’un tüm dünyada Türklüğü ve Türk dünyasını kültürel düzlemde tanıtması açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, “TÜRKSOY Genel Sekreteri Sayın KASSEINOV’un ve Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat PURTAŞ’ın gayretli çalışmaları takdire şayandır. Üniversitemizin seçkin Meslek Yüksekokullarından biri olan Hisarcık Meslek Yüksekokulu bu faaliyetlere her zaman azami ölçüde katkıda bulunacaktır” dedi. Öğr. Gör. ÖZKAN, TÜRKSOY’un Türk Dünyası için, mitlere göre, Ergenekon’dan çıkışı simgeleyen Nevruz Bayramı’nın küresel manada vücut bulması için yoğun gayretler gösterdiğini ve bu gayretlerin 2010 yılında sonuç vererek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Dünya Nevruz Bayramı” olarak ilan edildiğini ifade etti.