Öğrencilerimizden Kan Bağışına Destek

Öğrencilerimizden Kan Bağışına Destek

 Meslek Yüksekokulumuzda Kızılay Kan Bağış Merkezi'nce başlatılan kan bağışı kampanyasına öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.
Kütahya ve ilçelerinde kan alımlarını sürdüren Kütahya Kızılay Kan Bağış Merkezinde görevli sağlık ekibine Hisarcık Meslek Yüksekokulu öğrencileri kan bağışında bulundu.
Hisarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve personeline kan bağış kampanyasına verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Kütahya Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mahmut Ulusoy,” Bölgemizdeki hastanelerin kan ihtiyacının tamamını Kızılay olarak biz karşılıyoruz. Sadece bizim bölgemiz değil Türkiye’nin de kan ihtiyacına cevap vermeye çalışıyoruz. Bu bölgedeki vatandaşlarımız kan verme konusunda daha duyarlı” dedi.
Kan vermenin sosyal bir sorumluluk olmasının yanında insan sağlığı içinde birçok önemli etkileri olduğunu belirten Ulusoy,” Kan vermekle üç kişinin yaşamına katkı sağlarken aynı zamanda kendi sağlığımızın da daha düzenli olmasını sağlıyoruz. Kan bağışında bulunan kişilerde kalp krizi riski yüzde 90 azalmakta, tansiyon problemi olanların tansiyonları dengeye girmekte, bunun gibi daha birçok rahatsızlığın ortadan kalkmasını sağlamaktadır” diye konuştu.

Son Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2018, Cumartesi